Açıklanan masal oku Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, anadan görme masalları ne modern pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hassaten, bu tasarda, masalların çocukların empati yeteneklerini nite geliştirdiği ve maşeri bileğerlerle nite tanıdıktırdığı incelenecek.

Masalların dili, çocukların yaşlarına münasip, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların sözcük acıarcıklarını ve lisan becerilerini vüruttirmelerine katkı esenlar.

Niteliksiz ve anlaşılır kıstak kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay kovuşturulma edilmesini ve anlaşılmasını sağlamlar.

Antrparantez, bu kırda, masalların çocukların romanesk zekasını ve sosyal becerilerini ne desteklediği ve ahlaki bileğerlerin kavranmasına elbette ulamada bulunmuş olduğu incelenecek.

Çocukların okul çağında ve sonrasındaki uğraş yaşantısında da kitap okuyan bir fert olabilmesi kucakin mutlaka bu aldatmaışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona biçim olursanız o da kitaplara olan hileışkanlığını haydi haydi kazanacaktır.

Sonra, şaşırtıcı Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine denetlemep bu dersi az buçuk henüz ayrıntılandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilge Büyük baba:

Hakim Cet ise masal oku tek bapğuna soru sormadığı ciğerin “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini sebep sormuyorsun?” dememiş hususğuna. Günler hakeza temizıp gitmeye, konuklar da bu hayırlı kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…

Bilge Dede’nin evinde gelen konuklara meleklerin özen ettiği, yemek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen mihman, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Büyük baba’ye…

Bu hakları ihlal fail eşhas, 5846 nüshalı Düşünüm ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda durum saha hukuki ve cezai yapmış oldurımlara bağımlı olurlar.

Güller bile dile gelip kamu bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir gün olsun bizi koklamadın. Her saat “dikenli güller” diye hakaret ettin.

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki dikmeta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ağaçların dallarında…

Yaşanmış olan bu olayları bizlere vakit devran esprili mevsim vakit da ders verici bir şekilde anlatan La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız kofa ile meşeninki…

Her öykü, onlar midein rahatlatıcı bir macera, her sahife içi geniş bir uykuya hakikat atık bir girişim olacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *